Άσκηση

Άσκηση

Η συστηματική άσκηση μειώνει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση, την ανάγκη για ινσουλίνη σε διαβητικούς ασθενείς και τον κίνδυνο εμφράγματος, ενώ παράλληλα αυξάνει την μυική μάζα, μειώνει τον κίνδυνο για οστεοπόρωση, την υπερχοληστεριναιμία και ίσως και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Η αερόβιος άσκηση υπολογίζεται από την μέτρηση της κατανάλωσης οξυγόνου και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα αθλήματα αντοχής. Η εξειδικευμένη προσαρμογή του αθλητή στο άθλημα του πρέπει να περιλαμβάνει την αερόβια καθώς και την αναερόβια άσκηση πριν και κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Εκτός αγωνιστικής περιόδου προσπαθούμε να γυμνάσουμε ομάδες μυών πέρα από το άθλημα που κάνουμε. Οι διατάσεις έχουν επίσης θετική επίδραση στους μύες.

Κατηγορίες Ασκήσεων

Μυϊκή συστολή χωρίς μεταβολή του μήκους του μυός. Μας προσφέρει μυϊκή υπερτροφία και όχι αντοχή.

Ασκηση με βάρη με σταθερή αντίσταση σε όλο το εύρος κίνησης της άρθρωσης. Μας προσφέρει βελτίωση της κινητικής απόδοσης.

Ασκηση με βάρη με σταθερή ταχύτητα αλλά με μεταβαλλόμενη αντίσταση. Μας προσφέρει αύξηση της δύναμης ,λιγότερος χρόνος εκγύμνασης και αποτελέσματος αλλά μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

Ταχεία βράχυνση του μυός. Μας προσφέρει μεγάλη παραγωγή ισχύος.

Αεροβική. Μας προσφέρει εύκολο τρόπο άσκησης.